Regie op Gegevens Hackathon

Op 12 en 13 oktober wordt er een hackathon georganiseerd door Regie op Gegevens en het thema is ”Regie op gegevens bij geboorte en overlijden”. Je kunt hier aan meedoen door een team van vijf mensen samen te stellen. Er is plek voor tien teams dus wees er snel bij!

Regie op gegevens bij geboorte en overlijden

Er zijn verschillende grote levensgebeurtenissen, maar twee van de grootsten zijn toch wel geboren worden en doodgaan. Een van de eerste zaken waar zo’n nieuw mensenleven mee begint is een ‘administratieve handeling’: aangifte doen van de geboorte bij de gemeente. Opeens bestaat er een nieuwe persoon en daarmee ontstaan er meteen ook nieuwe persoonsgegevens. Je moet veel zaken gaan regelen, er volgen bezoekjes aan het consultatiebureau en misschien wil je gebruik gaan maken van kinderopvang. In veel gevallen zijn er gegevens van jullie als ouders nodig en van het kindje. Op welke manieren zou je in dit geval privacy beter kunnen beheren of digitaal zaken betrouwbaar, veilig en handiger kunnen regelen? Dat is een van de vragen van deze hackathon.

De andere levensgebeurtenis is het overlijden van een partner, ouder of kind. Naast dat zo’n situatie heel verdrietig is, komt er ook veel regelwerk bij kijken. Er moeten organisaties geïnformeerd worden over het overlijden, toeslagen of uitkeringen aangepast, en diensten of abonnementen worden opgezegd. Hierbij kan het als complicerende factor ook nog eens voorkomen dat je moet optreden namens de overledene, waarbij het handig zou zijn als je gemachtigd bent. Maar hoe regel je dat nou goed? ​

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Informatiemanagement op school, het belang van informatiebeveiliging en privacy
Verder lezen
Ransomware en malware steeds meer gebruikt in aanloop naar fysieke oorlog
Verder lezen
Handreiking AT helpt bij voorbereiding op telecom of IT uitval
Verder lezen
Geen camera s in Park16hoven, D66: privacy, privacy, privacy
Verder lezen
AP waarschuwt WK gangers voor Qatarese apps
Verder lezen
Cyber Sessions The time is now
Verder lezen
Een hack volledig uitsluiten is niet te doen
Verder lezen
Kaag: digitale euro is er voorlopig nog niet, voorwaarden privacy belangrijk
Verder lezen
iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem
Verder lezen
Poets die securitycultuur op!
Verder lezen