Skip to main content

Training gegevensbescherming VNG

Via de VNG academie worden diverse trainingen gegeven over zaken met betrekking tot informatiebeveiliging en privacy. Je kunt nu bijvoorbeeld deze tweedaagse training over gegevensbescherming  (AVG) in de praktijk volgen. De startdatum is 3 december.

In deze interactieve cursus staat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) centraal. Wat zijn de veranderingen ten opzichte van de huidige Wbp en welke nieuwe aspecten vragen om aandacht? In mei 2018 dienen alle overheidsorganisaties een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) te hebben aangesteld en moeten alle verwerkingen in kaart zijn gebracht en procedures op orde zijn. Ter ondersteuning van de in voering van de AVG biedt de VNG Academie volledige en direct in de praktijk toepasbare kennis op het gebied van privacy en gegevensbescherming in deze tweedaagse interactieve cursus. Naast de documentatieplicht komen ook onderwerpen aan de orde zoals de rechten van de betrokkenen, uitwisseling van persoonsgegevens, bewerkersovereenkomst, PIA, privacyverklaring, privacy by design, meldplicht datalekken en inzicht over de rol en positie van een FG binnen een organisatie. Daarbij wordt niet alleen ingegaan op de relatie tussen de onderwerpen maar ook op de toepassing met behulp van plan van aanpak in de eigen gemeente.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen