Dag van Data & Technologie

Op donderdag 17 januari a.s. wordt de Dag van de Data en Technologie georganiseerd. Tijdens deze dag gaan diverse sprekers met je in op verschillende thema’s rond Digital Innovation en Disruption. Heb jij je al aangemeld?

De toekomst is begonnen! Een heel nieuw tijdperk in de geschiedenis van de mensheid is aangebroken. Noem het de digitale revolutie, het datatijdperk, of zelfs het tweede machinetijdperk, feit is: we leven in een wereld waarin technologie en data een hoofdrol spelen. We hebben allemaal een computer in onze achterzak zitten en we verbinden zelfs ons huis met het Internet.

Vrijwel ieder bedrijf is een databedrijf geworden: Google, Apple, ING, Ahold, Mercedes. Zonder data overleven zij niet. Data is het nieuwe goud.

Verandering en disruptie zijn het nieuwe normaal geworden. In sneltreinvaart worden bestaande business modellen omver geworpen. De kansen waren nog nooit zo groot. Data en technologie bepalen of je wint of verliest. Tegelijkertijd is er ook een sterk tegengeluid hoorbaar met vooral zorgen op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan de strenge regels die worden gesteld aan de manier waarop we met data omgaan door de GDPR (General Data Protection Regulation) of in het Nederlands de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die dit jaar in werking is getreden, of aan het werk van Bits of Freedom dat opkomt voor internetvrijheid en de twee randvoorwaarden om dat mogelijk te maken: communicatievrijheid en privacy.

Verder lezen bij de bron
IB&P
Laatste berichten van IB&P (alles zien)

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Cyber Sessions The time is now
Verder lezen
Een hack volledig uitsluiten is niet te doen
Verder lezen
Kaag: digitale euro is er voorlopig nog niet, voorwaarden privacy belangrijk
Verder lezen
iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem
Verder lezen
Poets die securitycultuur op!
Verder lezen
Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen
Cyberbeveiliging: Parlement neemt nieuwe wet aan om veerkracht EU te versterken
Verder lezen