Skip to main content

Dag van Data & Technologie

Op donderdag 17 januari a.s. wordt de Dag van de Data en Technologie georganiseerd. Tijdens deze dag gaan diverse sprekers met je in op verschillende thema’s rond Digital Innovation en Disruption. Heb jij je al aangemeld?

De toekomst is begonnen! Een heel nieuw tijdperk in de geschiedenis van de mensheid is aangebroken. Noem het de digitale revolutie, het datatijdperk, of zelfs het tweede machinetijdperk, feit is: we leven in een wereld waarin technologie en data een hoofdrol spelen. We hebben allemaal een computer in onze achterzak zitten en we verbinden zelfs ons huis met het Internet.

Vrijwel ieder bedrijf is een databedrijf geworden: Google, Apple, ING, Ahold, Mercedes. Zonder data overleven zij niet. Data is het nieuwe goud.

Verandering en disruptie zijn het nieuwe normaal geworden. In sneltreinvaart worden bestaande business modellen omver geworpen. De kansen waren nog nooit zo groot. Data en technologie bepalen of je wint of verliest. Tegelijkertijd is er ook een sterk tegengeluid hoorbaar met vooral zorgen op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan de strenge regels die worden gesteld aan de manier waarop we met data omgaan door de GDPR (General Data Protection Regulation) of in het Nederlands de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die dit jaar in werking is getreden, of aan het werk van Bits of Freedom dat opkomt voor internetvrijheid en de twee randvoorwaarden om dat mogelijk te maken: communicatievrijheid en privacy.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is ethisch hacken en waarom is het belangrijk?
Stel je voor dat je een inbreker bent, maar dan eentje met goede bedoelingen. Je zoekt naar zwakke plekken in een huis om de eigenaar te waarschuwen, zodat hij ze kan repareren. Dat is precies wat ethical hackers doen, maar dan met computers en netwerken. In deze blog neem ik je mee in hun wereld.
Applicatiebeheer en de AVG: wat moet je weten?
Als applicatiebeheerder beheer je alle applicaties waarin persoonsgegevens worden verwerkt binnen de gemeente. Maar hoe zorg je dat deze applicaties voldoen aan de vereisten van de AVG?
Van code naar vertrouwen: bouw het veilig
Software is overal. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van software? Is de software bestand tegen hackers, datalekken en technische verstoringen?

Meer recente berichten

3 ddos aanvallen die ons land in hun greep hebben deze week
Verder lezen
Boete voor Coolblue voor het ongevraagd gebruiken van cookies
Verder lezen
7 dingen die je nooit moet vragen of delen met chatbots
Verder lezen
Cybercriminaliteit in 2025, de belangrijkste beveiligingsuitdagingen
Verder lezen
Cyberaanval? Onderwijsbestuurders moeten straks op cursus
Verder lezen
AP: mensen weinig bewust van gegevens die auto s allemaal verzamelen
Verder lezen
Privacy waakhond AP kraakt wet voor grensoverschrijdende uitwisseling van zorgdata
Verder lezen
Belangstelling voor cyberveiligheid groeit bij mkb
Verder lezen
CCV beheert cybersecurity evaluatietool Cyra
Verder lezen
Waarschuwing: Privacy in gevaar bij AI software Microsoft 365
Verder lezen