Skip to main content

NIST Risk Management Framework

NIST heeft dit artikel gepubliceerd over het ontwikkelde Risk Management Framework (RMF) dat je kunt gebruiken om het RMF toe te passen binnen informatiesystemen en organisaties.

Abstract

This publication describes the Risk Management Framework (RMF) and provides guidelines for applying the RMF to information systems and organizations. The RMF provides a disciplined, structured, and flexible process for managing security and privacy risk that includes information security categorization; control selection, implementation, and assessment; system and common control authorizations; and continuous monitoring. The RMF includes activities to prepare organizations to execute the framework at appropriate risk management levels. The RMF also promotes near real-time risk management and ongoing information system and common control authorization through the implementation of continuous monitoring processes; provides senior leaders and executives with the necessary information to make efficient, cost-effective, risk management decisions about the systems supporting their missions and business functions; and incorporates security and privacy into the system development life cycle. Executing the RMF tasks links essential risk management processes at the system level to risk management processes at the organization level. In addition, it establishes responsibility and accountability for the controls implemented within an organization’s information systems and inherited by those systems.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.

Meer recente berichten

Software engineer krijgt taakstraf voor hack Mysteryland
Verder lezen
Nieuwe it wetgeving staat centraal op Cybersec Europe
Verder lezen
CompTIA meet verandering in cybersecurity aanpak in de Benelux
Verder lezen
150 duizend cv s op straat bij datalek UWV
Verder lezen
QR code op ID kaart of rijbewijs scannen, mag een pakketpunt dat wel doen?
Verder lezen
NSA slaat alarm over risico s van AI voor cybersecurity
Verder lezen
Het gebruik van AI als hacktool is overhyped
Verder lezen
Implementatie CER richtlijn: wat betekent dit voor de zorg?
Verder lezen
Journalisten PowNed dragen voortaan bodycam als wapen tegen agressie
Verder lezen
Personeel vormt grootste obstakel Nederlandse bedrijven NIS2 implementatie
Verder lezen