NIST Risk Management Framework

NIST heeft dit artikel gepubliceerd over het ontwikkelde Risk Management Framework (RMF) dat je kunt gebruiken om het RMF toe te passen binnen informatiesystemen en organisaties.

Abstract

This publication describes the Risk Management Framework (RMF) and provides guidelines for applying the RMF to information systems and organizations. The RMF provides a disciplined, structured, and flexible process for managing security and privacy risk that includes information security categorization; control selection, implementation, and assessment; system and common control authorizations; and continuous monitoring. The RMF includes activities to prepare organizations to execute the framework at appropriate risk management levels. The RMF also promotes near real-time risk management and ongoing information system and common control authorization through the implementation of continuous monitoring processes; provides senior leaders and executives with the necessary information to make efficient, cost-effective, risk management decisions about the systems supporting their missions and business functions; and incorporates security and privacy into the system development life cycle. Executing the RMF tasks links essential risk management processes at the system level to risk management processes at the organization level. In addition, it establishes responsibility and accountability for the controls implemented within an organization’s information systems and inherited by those systems.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog
Een DPIA uitgevoerd en dan?
Voor gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico geldt dat je een DPIA moet uitvoeren. Maar wat doe je met de uitkomsten van een DPIA en hoe zorg je ervoor dat een DPIA geen eenmalige actie is maar over een bepaalde tijd herhaald wordt?

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen