Skip to main content

Smart City starterkit

Wil jij aan de slag om met jouw gemeente een Smart City te ontwikkelen? Switchlight geeft je deze starterkit in handen om je stad verder te brengen. Je kunt direct starten aan de hand van diverse beleids- en technologische instrumenten.

De kans is groot dat in je stad iemand al begonnen is met het verkennen van de transitie naar ‘Smart City’. Er is vast iemand al bezig met een Living Lab, een sensornetwerk, een LoRaWAN (een draadloos netwerk voor Internet of Things).

Er is ook een reële kans dat je stad nog niet zo ver is als je zou willen zijn. Dat je denkt: “Dit kan het toch niet zijn, een verzameling losse experimenten? Dit is toch niet wat we in gedachten hebben bij een ‘slimme stad’?!”. Je wilt verder. Je wilt meer. Je stad verdient meer. Waar begin je?

EEN SMART CITY STARTERK!T

Er zijn veel manieren waarop de transitie naar Smart City zich kan voltrekken. In Toronto is een onderdeel van Alphabet (het moederbedrijf van Google) een heel district ‘slim’ aan het maken. In China trekken ze, in navolging van Zuid-Korea, nieuwe slimme steden volledig uit de grond. Op andere plekken ontbreekt het aan de daarvoor benodigde financiering, of leiderschap dat dezelfde snelheid wil realiseren.

Switch is een community platform voor transities, zoals die van traditionele naar slimme stadsverlichting. Ook voor de ontwikkeling waarin steden Internet of Things (IoT) toepassen om een slimme stad te worden.

In Eindhoven hebben we onze ervaringen van de afgelopen 5 jaar gebundeld. In een Smart City StarterK!t. Wij delen onze ervaringen op Switch, zonder te claimen dat dit deze eerste versie de allesomvattende oplossing is. Wat we wel zeker weten, is dat het gezamenlijk doorontwikkelen van deze eerste versie veel steden kan helpen!

Verder lezen bij de bron


IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Rapporteren zonder resultaat; de frustratie van elke FG en CISO
Een belangrijke taak van de FG en CISO is adviseren en rapporteren. Maar wat doe je als deze adviezen niet worden opgevolgd?
Hoe voer je een Business Impact Analyse (BIA) uit?
Met een BIA krijg je inzicht in de kritieke processen binnen je organisatie en bepaal je wat de mogelijke gevolgen zijn als er iets misgaat. Dit helpt jouw organisatie om te bepalen welke processen je als eerste weer opstart en hoe je de impact van verstoringen kunt minimaliseren. Maar wat is een BIA precies en hoe voer je deze uit? Dat lees je in deze blog.
Waarom is het lastig om structureel DPIA’s uit te voeren?
Toen de AVG van kracht werd, zijn gemeenten actief aan de slag gegaan om de privacy van hun inwoners te waarborgen, waaronder het uitvoeren van DPIA’s. Ondanks de verplichting en het belang van DPIA’s blijkt dat maar een klein aantal gemeenten deze structureel uitvoert. In deze blog leggen we uit waarom dit zo is en welke uitdagingen gemeenten tegenkomen

Meer recente berichten

Data doorverkopen mag soms wel, ondanks strenge privacywet
Verder lezen
Zutphen beschermt privacy van inwoners onvoldoende: We erkennen dat ruiterlijk
Verder lezen
Verouderde stoplichten in Nederland blijken relatief makkelijk te hacken
Verder lezen
Hackers stuurden phishingmails vanuit denhaag.nl
Verder lezen
Gemeenten lopen voor op Rijk met aantal registraties in Algoritmeregister
Verder lezen
Privacy First vraagt minister om aanpassing klantidentificatie banken
Verder lezen
Oekraine bant Telegram bij overheidsdiensten, leger en kritieke infrastructuur
Verder lezen
Consultatiereactie Baseline Informatiebeveiliging Overheid 2
Verder lezen
Waarschuwingen na datalek komen pas laat en zijn vaag, ziet privacywaakhond AP
Verder lezen
Adoptie van Privacy Enhancing Technologies gaat traag
Verder lezen