Smart City starterkit

Wil jij aan de slag om met jouw gemeente een Smart City te ontwikkelen? Switchlight geeft je deze starterkit in handen om je stad verder te brengen. Je kunt direct starten aan de hand van diverse beleids- en technologische instrumenten.

De kans is groot dat in je stad iemand al begonnen is met het verkennen van de transitie naar ‘Smart City’. Er is vast iemand al bezig met een Living Lab, een sensornetwerk, een LoRaWAN (een draadloos netwerk voor Internet of Things).

Er is ook een reële kans dat je stad nog niet zo ver is als je zou willen zijn. Dat je denkt: “Dit kan het toch niet zijn, een verzameling losse experimenten? Dit is toch niet wat we in gedachten hebben bij een ‘slimme stad’?!”. Je wilt verder. Je wilt meer. Je stad verdient meer. Waar begin je?

EEN SMART CITY STARTERK!T

Er zijn veel manieren waarop de transitie naar Smart City zich kan voltrekken. In Toronto is een onderdeel van Alphabet (het moederbedrijf van Google) een heel district ‘slim’ aan het maken. In China trekken ze, in navolging van Zuid-Korea, nieuwe slimme steden volledig uit de grond. Op andere plekken ontbreekt het aan de daarvoor benodigde financiering, of leiderschap dat dezelfde snelheid wil realiseren.

Switch is een community platform voor transities, zoals die van traditionele naar slimme stadsverlichting. Ook voor de ontwikkeling waarin steden Internet of Things (IoT) toepassen om een slimme stad te worden.

In Eindhoven hebben we onze ervaringen van de afgelopen 5 jaar gebundeld. In een Smart City StarterK!t. Wij delen onze ervaringen op Switch, zonder te claimen dat dit deze eerste versie de allesomvattende oplossing is. Wat we wel zeker weten, is dat het gezamenlijk doorontwikkelen van deze eerste versie veel steden kan helpen!

Verder lezen bij de bron


IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de gemeenteraad bij informatiebeveiliging en privacy
De gemeenteraad heeft een belangrijke rol om er op toe te zien dat informatiebeveiliging en privacybescherming goed wordt geborgd binnen de gemeentelijke organisatie. In deze blog lees je wat die rol inhoudt en welke taken en verantwoordelijkheden daarbij horen.
Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog

Meer recente berichten

Kaag: digitale euro moet anoniemer zijn dan huidige digitale valuta
Verder lezen
Aandacht van cybercriminelen verschuift naar mkb
Verder lezen
Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen