Skip to main content

Smart City starterkit

Wil jij aan de slag om met jouw gemeente een Smart City te ontwikkelen? Switchlight geeft je deze starterkit in handen om je stad verder te brengen. Je kunt direct starten aan de hand van diverse beleids- en technologische instrumenten.

De kans is groot dat in je stad iemand al begonnen is met het verkennen van de transitie naar ‘Smart City’. Er is vast iemand al bezig met een Living Lab, een sensornetwerk, een LoRaWAN (een draadloos netwerk voor Internet of Things).

Er is ook een reële kans dat je stad nog niet zo ver is als je zou willen zijn. Dat je denkt: “Dit kan het toch niet zijn, een verzameling losse experimenten? Dit is toch niet wat we in gedachten hebben bij een ‘slimme stad’?!”. Je wilt verder. Je wilt meer. Je stad verdient meer. Waar begin je?

EEN SMART CITY STARTERK!T

Er zijn veel manieren waarop de transitie naar Smart City zich kan voltrekken. In Toronto is een onderdeel van Alphabet (het moederbedrijf van Google) een heel district ‘slim’ aan het maken. In China trekken ze, in navolging van Zuid-Korea, nieuwe slimme steden volledig uit de grond. Op andere plekken ontbreekt het aan de daarvoor benodigde financiering, of leiderschap dat dezelfde snelheid wil realiseren.

Switch is een community platform voor transities, zoals die van traditionele naar slimme stadsverlichting. Ook voor de ontwikkeling waarin steden Internet of Things (IoT) toepassen om een slimme stad te worden.

In Eindhoven hebben we onze ervaringen van de afgelopen 5 jaar gebundeld. In een Smart City StarterK!t. Wij delen onze ervaringen op Switch, zonder te claimen dat dit deze eerste versie de allesomvattende oplossing is. Wat we wel zeker weten, is dat het gezamenlijk doorontwikkelen van deze eerste versie veel steden kan helpen!

Verder lezen bij de bron


IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Belang van data ethiek en privacy in de digitale wereld
Verder lezen
Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen