Nieuwe internationale privacy normen ISO/27701

In aanvulling op de ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27002 is nu de ISO/IEC 27701 gepubliceerd! Het nieuwe kader geeft de randvoorwaarden en richtlijnen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een Privacy Informatie Management Systeem. ISO legt zelf uit: (in het Engels)

Tackling privacy information management head on: first International Standard just published

We are more connected than ever, bringing with it the joys, and risks, of our digital world. Cybersecurity is a growing concern, with attacks against business almost doubling over the last few years1) and is an increasingly significant threat to global stability.

Unsurprisingly, laws and regulations are rapidly being put in place to reduce these risks and protect our digital privacy. How can organizations keep on top of these requirements and protect themselves at the same time? The world’s first International Standard to help organizations manage privacy information and meet regulatory requirements has just been published.

Protecting our digital privacy is a significant business concern. According to IBM2) the average cost of a data breach is USD 3.6 million, and legal obligations are increasingly stringent. As we get more connected, governments all over the world are introducing various privacy regulations, such as the European Union’s General Data Protection Regulation (GDPR), which organizations must adhere to. The new ISO standards will help businesses meet such requirements, whatever jurisdiction they work in.

ISO/IEC 27701, Security techniques — Extension to ISO/IEC 27001 and ISO/IEC 27002 for privacy information management — Requirements and guidelines, specifies the requirements for establishing, implementing, maintaining and continually improving a privacy-specific information security management system. In other words, a management system for protecting personal data (PIMS).

Formerly referred to as ISO/IEC 27552 during its development, it builds on ISO/IEC 27001, Information Technology – Security techniques – Information security management systems – Requirements, providing the necessary extra requirements when it comes to privacy.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen
Cyberbeveiliging: Parlement neemt nieuwe wet aan om veerkracht EU te versterken
Verder lezen
Raad van State uit kritiek op wet voor delen data door overheid
Verder lezen
Impactstudie CSIRT s in het kader van de herziening van de NIB richtlijn
Verder lezen
NCSC: meer onderzoek naar impact van encryptie
Verder lezen
Privacytoets vergeten: onderzoek naar verkeersstromen in Enschede ligt stil
Verder lezen
PEGA commissie wil Europese regels voor inzet spyware
Verder lezen