Skip to main content

Nieuwe internationale privacy normen ISO/27701

In aanvulling op de ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27002 is nu de ISO/IEC 27701 gepubliceerd! Het nieuwe kader geeft de randvoorwaarden en richtlijnen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een Privacy Informatie Management Systeem. ISO legt zelf uit: (in het Engels)

Tackling privacy information management head on: first International Standard just published

We are more connected than ever, bringing with it the joys, and risks, of our digital world. Cybersecurity is a growing concern, with attacks against business almost doubling over the last few years1) and is an increasingly significant threat to global stability.

Unsurprisingly, laws and regulations are rapidly being put in place to reduce these risks and protect our digital privacy. How can organizations keep on top of these requirements and protect themselves at the same time? The world’s first International Standard to help organizations manage privacy information and meet regulatory requirements has just been published.

Protecting our digital privacy is a significant business concern. According to IBM2) the average cost of a data breach is USD 3.6 million, and legal obligations are increasingly stringent. As we get more connected, governments all over the world are introducing various privacy regulations, such as the European Union’s General Data Protection Regulation (GDPR), which organizations must adhere to. The new ISO standards will help businesses meet such requirements, whatever jurisdiction they work in.

ISO/IEC 27701, Security techniques — Extension to ISO/IEC 27001 and ISO/IEC 27002 for privacy information management — Requirements and guidelines, specifies the requirements for establishing, implementing, maintaining and continually improving a privacy-specific information security management system. In other words, a management system for protecting personal data (PIMS).

Formerly referred to as ISO/IEC 27552 during its development, it builds on ISO/IEC 27001, Information Technology – Security techniques – Information security management systems – Requirements, providing the necessary extra requirements when it comes to privacy.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen
Nieuwe subsidie beschikbaar voor verhogen cybersecurity in, zonne, energiesector
Verder lezen
AP: kritische rol van rechter nodig bij algoritmegebruik
Verder lezen
Minister Helder: VWS kan NZa niet stoppen met gevoelige ggz data
Verder lezen
CSR doet dringende oproep verhogen cyberweerbaarheid mkb
Verder lezen
Belgie gaat Nederland voor in NIS2 omzetting
Verder lezen