Datalek Regionaal Archief Zuid-Utrecht, zeven dozen met persoonsgegevens zoek

Een onderzoeker die gegevens van het Regionaal Archief Zuid-Utrecht in Wijk bij Duurstede raadpleegde, heeft de privacyregels geschonden. Het archief en de gemeente spreken van een datalek, omdat de man 69 dozen met gekopieerde documenten bij het oud papier heeft gezet. Zeven dozen, waarin onder meer persoonsgegevens te vinden zijn, zijn nog steeds zoek.

De man deed onderzoek naar huizen in Wijk bij Duurstede en maakte onder meer kopietjes van bouwvergunningen, kadastrale gegevens en notariële akten. Daarin stonden namen, adressen, beroepen en documentnummers van inmiddels verlopen persoonsbewijzen. De papiercontainer waar hij ze achterliet, was openbaar toegankelijk.

Het archief en de gemeente roepen iedereen dringend op om mee te zoeken naar de dozen die nog missen. Wie meer weet, kan zich melden bij het regionaal archief via telefoonnummer 088-5300167 of info@razu.nl.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Ont-Googlen en terughoudendheid met de cloud
Welke keuzes maak je zelf als het gaat om producten en diensten van de tech-giganten? In hoeverre weeg jij zelf informatiebeveiliging en privacy mee? Vandaag een blog met de persoonlijke reis van Renco.
Grip op informatie
Onlangs publiceerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het magazine ‘Grip op informatie’, waarin acht gemeenten een boekje opendoen over hoe zij omgaan met informatie. In deze blog licht ik enkele kernpunten en conclusies uit op het gebied van informatiebeveiliging en privacy die in het magazine op dit vlak naar voren komen.
Wat zegt de GIBIT over informatiebeveiliging?
Om te zorgen dat een product of dienst aansluit bij de behoefte, wordt gemeenten aanbevolen om gebruik te maken van de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT). Deze uniforme inkoopvoorwaarden helpen gemeenten bij het professionaliseren van de inkoop van ICT-diensten en –producten. Maar worden hiermee ook alle informatiebeveiligingsvraagstukken gedekt?

Meer recente berichten

Digitaal vertrouwen in bedrijven is fragiel bij Nederlandse consumenten
Verder lezen
Nieuwe mijlpaal waarborgen privacy bij gezichtsherkenning
Verder lezen
Onderzoeksrapport over nationale digitale autonomie
Verder lezen
Blockchain: is het cybersecurity-risico de beloning waard?
Verder lezen
Datalek: adresgegevens ambtenaren gedeeld met schoonmaakbedrijf
Verder lezen
Meer mogelijkheden om informatie te delen voor NCSC
Verder lezen
Documenten 25 kinderen openbaar door datalek in onderwijsplatform
Verder lezen
Handreiking gepubliceerd over vernietiging van digitale overheidsinformatie
Verder lezen
BIO en Thema-uitwerkingen Communicatievoorzieningen
Verder lezen
Gevoelige data veilig analyseren
Verder lezen