Met verbeterplan wil Waternet weer aan cybersecurity-wetgeving voldoen

Er is een verbeterplan opgesteld om de digitale beveiliging van waterbedrijf Waternet weer op orde te krijgen. De organisatie heeft de digitale beveiliging niet op orde en kwam eerder al onder verscherpt toezicht te staan.

Dit jaar en volgend jaar heeft digitale veiligheid de topprioriteit binnen het bedrijf, is te lezen in een raadsbrief van verantwoordelijk wethouder Egbert de Vries. Er zullen achterstanden worden weggewerkt en verbeteringen worden doorgevoerd om aan de huidige cybersecurity-wetgeving te kunnen voldoen. Ook krijgen de werknemers van het waterbedrijf een snelcursus in omgaan met de risico’s op het gebied van digitalisering.

Eerder kwam Waternet onder verscherpt toezicht te staan van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het waterbedrijf heeft volgens onderzoek van de ILT de digitale beveiliging niet op orde. Door de tekortkomingen bij Waternet is er een verhoogd risico op een digitaal incident, bijvoorbeeld een hack, met mogelijke gevolgen voor de kwaliteit en levering van het drinkwater.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Risicomanagement en bewustwording; lege containers?
Risicomanagement en bewustwording, we vinden het allemaal belangrijk. Mooie woorden die wijs en logisch klinken. Alleen in de praktijk blijft het vaak bij woorden. Waarom?
Is jouw gegevensverwerking rechtmatig?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, eist de AVG dat je eerst moet nagaan of de verwerking rechtmatig is. Is dit niet het geval? Dan mogen er geen persoonsgegevens worden verwerkt. Maar hoe weet je of jouw gegevensverwerking rechtmatig is?
Het NIST CyberSecurity Framework als kans?
Binnen informatiebeveiliging praten we vaak over normen, managementsystemen en frameworks. Zo heb je het NIST Cyber Security Framework, maar hoe verhoudt dat zich tot het ISMS en de BIO? Lees het in onze blog.

Meer recente berichten

Standpunt Raad van de EU over data governance act
Verder lezen
Vier voordelen van cloudneutrale toegangsbeveiliging
Verder lezen
PKIoverheid certificaten vervangen: waarom en hoe?
Verder lezen
Podcastserie Privacy in de praktijk
Verder lezen
Hints en tips bij de implementatie van de ISO27701
Verder lezen
Informatiebeveiliging hoog op de agenda van het CBS
Verder lezen
Platform voor veilig delen medische data in de maak
Verder lezen
Experts rekenen op miljoenenschade VDL: Alle schijn van afpersing
Verder lezen
Accountantskantoren moeten nog flink aan de slag met de AVG
Verder lezen
Nederland gaat samen met andere landen ransomware te lijf
Verder lezen