Helft Nederlandse bedrijven bang voor cyberaanval

De helft van de Nederlandse bedrijven zegt bang te zijn dat onbevoegden toegang krijgen tot klant en bedrijfsgegevens. De krapte op de arbeidsmarkt is een belangrijke bottleneck om veiligheidsvraagstukken effectief aan te pakken. Slechts 7 procent van de bedrijven zegt zich geen zorgen te maken over hun cybersecurity.

Dat blijkt uit de Monitor Digitale Transformatie, een jaarlijks onderzoek van KPN.

Cybercriminelen slaan het mkb zeker niet over

Cybersecurity is vandaag de dag belangrijker dan ooit voor bedrijven en organisaties. Wie zijn data niet goed afschermt van de buitenwereld, loopt het risico dat hackers vertrouwelijke en privacygevoelige informatie buitmaken. De cyberaanval op leverancier van authenticatiesoftware Okta en ransomware-aanval op diverse woningcorporaties maken pijnlijk duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn als de cybersecurity van een onderneming niet op orde is.

Steeds meer bedrijven nemen cybersecurity serieus, zo constateert KPN. Dusdanig dat ze zich zorgen maken om de beveiliging van hun gegevens. Uit een recente peiling onder 650 managers die zich bezighouden met de digitale transformatie van hun bedrijf, blijkt dat de helft van de bedrijven zich hier zorgen om maakt. Onvoldoende kennis en ervaring rondom security vormen daarbij het voornaamste obstakel.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.
Implementatie van BCM – voorkomen is beter dan genezen
Om te voorkomen dat je kritische bedrijfsprocessen stilvallen, is het slim om potentiële bedreigingen vroegtijdig in kaart te brengen en een inschatting te maken van het effect van elke bedreiging op deze kritische processen. Dit proces noemen we ook wel Bedrijfs Continuïteits Management (BCM) of Bedrijfscontinuïteit. Maar hoe ga je hier mee aan de slag?

Meer recente berichten

Noordenvelders geven meer prioriteit aan privacy
Verder lezen
Gemeenten: groot verschil tussen fysieke en digitale veiligheid
Verder lezen
Zo bereid je je voor op Russische cyberaanval
Verder lezen
Privacy gebruikers van sommige zelfhulpapps onder de maat
Verder lezen
Ambitieus plan voor Europees patientendossier
Verder lezen
DTC waarschuwt ruim 300 keer voor kwetsbare Atlassian Confluence systemen
Verder lezen
IT bedrijf niet aansprakelijk voor gevolgen ransomware
Verder lezen
Zorgen om privacy werknemers bij wet Werken waar je wilt
Verder lezen
Inperking privacy door cyberwet legitiem
Verder lezen
Risico op verwarring tijdens cybercrises door wetsvoorstel
Verder lezen