Skip to main content

5 manieren waarop CyberGhost je online privacy beschermt

In het huidige digitale tijdperk zijn privacy en beveiliging een belangrijk aandachtspunt geworden. We gebruiken het internet voor vrijwel alles, van online winkelen tot sociale netwerken en werk op afstand. Daarom is het essentieel om onze onlineactiviteiten te beveiligen. Een waardevol hulpmiddel om je online beveiliging te verbeteren is een Virtual Private Network, of VPN zoals CyberGhost.

In dit artikel bekijken we hoe CyberGhost VPN je beveiliging kan verbeteren en waarom het een onmisbaar hulpmiddel is voor iedereen die geeft om zijn privacy.

CyberGhost VPN

Voor we ingaan op de beveiligingsaspecten, leggen we uit wat CyberGhost juist is. CyberGhost is een VPN-provider die een veilige, versleutelde verbinding tot stand brengt tussen jouw apparaat (zoals een computer, smartphone of tablet) en een externe server. Deze server, die zich vaak in een ander land bevindt, fungeert als tussenpersoon tussen je apparaat en het internet. Wanneer je CyberGhost VPN gebruikt, wordt je internetverkeer omgeleid via deze server, waardoor het lijkt alsof je verbinding afkomstig is van de locatie van die server in plaats van je daadwerkelijke fysieke locatie.  

Dit is hoe CyberGhost je online privacy beschermt:

  • Versleutelt je data
  • Verbergt je IP-adres
  • Omzeilt geo-restricties
  • Voorkomt ISP-monitoring
  • beschermt tegen openbare wifi-risico s

1. Versleutelt je data

Een van de belangrijkste beveiligingsfuncties van CyberGhost is de mogelijkheid om je gegevens te versleutelen.  Als je zonder VPN verbinding maakt met het internet, worden je gegevens onversleuteld verzonden. Dit betekent dat iedereen met technische kennis en de juiste tools je gegevens kan onderscheppen en mogelijks kan stelen. CyberGhost VPN maakt gebruik van ondoordingbare 256-bits AES-versleuteling, het sterkste niveau van encryptie, waardoor het voor cybercriminelen bijna onmogelijk is om ze te ontcijferen. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?

Meer recente berichten

Voorwaarden burgers en zorgverleners bij delen gegevens
Verder lezen
Tot 10 miljoen boete voor onaangepaste cyberbeveiliging
Verder lezen
Hoe AI de SOC expert te hulp schiet
Verder lezen
Kinderporno opsporen met detectiesoftware op mobiel: experts tegen EU wetsvoorstel
Verder lezen
Zoom scherpt privacybeleid voor Europese gebruikers verder aan als resultaat van samenwerking met SURF
Verder lezen
Applicatiebeveiliging in Nederland schiet flink tekort
Verder lezen
Nederlandse cyberexperts waarschuwen voor aanval gijzelsoftware
Verder lezen
Betaaldienst Klarna moet toch hogere boete betalen voor overtreden AVG
Verder lezen
Avast krijgt Tsjechische AVG boete van 14 miljoen voor doorverkopen van data
Verder lezen
Dit zijn geleerde lessen uit XZ kwetsbaarheid
Verder lezen