Skip to main content

Een kwart van de Europese bedrijven investeert niet genoeg om cybersecurity-incidenten te voorkomen

Volgens cybersecuritydeskundigen had een op de 10 incidenten die in bedrijven worden verijdeld, kunnen leiden tot een ernstige inbreuk op de beveiliging. Uit een recent onderzoek van Kaspersky blijkt echter dat 23 procent van de zakelijke besluitvormers in Europa zegt dat hun bedrijf niet genoeg investeert om cybersecurity-incidenten te voorkomen. Aangezien meer dan drie op de vier (79 procent) al eens het slachtoffer is geweest van cybercriminaliteit – waarbij de meeste incidenten (31 procent) werden veroorzaakt door slechts een e-mailaanval – moeten zakelijke besluitvormers nu actie ondernemen en gebruikmaken van geavanceerde technologieen om bedrijfsmiddelen te beschermen en kosten als gevolg van inbreuken te besparen.

79 procent van de Europese bedrijven is slachtoffer geweest van cyberaanvallen

Cyberaanvallen op ondernemingen van elke omvang worden een steeds gevaarlijker bedreiging en een bron van zorg voor beleidsmakers in heel Europa. Maar er zijn geavanceerde oplossingen beschikbaar die hen kunnen helpen hun activa te beschermen – en de financiele gevolgen te beperken als een aanval succesvol was. Naarmate het cyberdreigingslandschap zich verder ontwikkelt, veranderen ook de security-oplossingen en -diensten – en hun waarde is bewezen. Toch blijkt uit het Kaspersky-rapport Inzichten over cybersecurity die jij als proactieve, zakelijke besluitvormer moet hebben, dat bedrijven en hun zakelijke besluitvormers niet genoeg doen om beschermd te blijven omdat ze niet weten hoe.

Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?

Meer recente berichten

NSA slaat alarm over risico s van AI voor cybersecurity
Verder lezen
Aanmeldplicht voor Dodenherdenking op de Dam, organisatie zegt bezoekers niet te screenen
Verder lezen
Eerste Hulp bij Datalek: bewaar minder persoonlijke gegevens
Verder lezen
Europese bedrijven niet opgezet met minder strenge cloudwetgeving
Verder lezen
Cyberaanval op gemeenten Voorschoten en Wassenaar afgeslagen
Verder lezen
EDPB: Toestemmings of betalen modellen moeten echte keuze bieden
Verder lezen
Zoom lost laatste privacyrisico s op voor gebruik in onderwijs
Verder lezen
Blijf waakzaam op infiltratiepogingen van open source projecten
Verder lezen
MIVD: vpn apparatuur steeds vaker doelwit Chinese spionagecampagnes
Verder lezen
AP waarschuwt: risico s cyberaanvallen vaak veel te laag ingeschat
Verder lezen