Skip to main content

Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams

Meer dan 70 procent van de bedrijven wereldwijd betaalt jaarlijks ruim 92.000 euro, 100.000 dollar, voor aanvullende training om de vaardigheden van hun cybersecuritymedewerkers up to date te houden, zo blijkt uit een recent onderzoek van Kaspersky. De ondervraagde bedrijven benadrukten echter ook dat er een gebrek is aan relevante cursussen die nieuwe uitdagende gebieden in de onderwijsmarkt behandelen, en verklaarden dat training niet altijd het verwachte resultaat oplevert.

In het recente onderzoek Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel, de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben en bracht het de manieren in kaart waarop bedrijven hun cybersecuritypersoneel evalueren en bijscholen.

Volgens het onderzoek investeren bedrijven wereldwijd aanzienlijke bedragen in het bijscholen van hun cybersecurityteams: 43 procent van de organisaties zegt gewoonlijk tussen de ruim 92.000 en 184.000 euro, 100.000 en 200.000 dollar, per jaar te besteden aan informatiesecuritycursussen. 31 procent zegt zelfs meer dan 184.000 euro, 200.000 dollar, te investeren in trainingsprogramma s. De overige 26 procent zegt gewoonlijk minder dan 92.000 te betalen voor opleidingsinitiatieven.

Verder blijkt uit het onderzoek dat meer dan een derde, 37 procent, van de Europese cybersecurityprofessionals vinden dat bedrijfstrainingen niet genoeg zijn. Om concurrerend te blijven in de markt en kennis en vaardigheden up to date te houden, zijn ze bereid om met eigen geld te betalen voor aanvullende trainingen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?

Meer recente berichten

1 op 2 cyberaanvallen worden intern gepleegd
Verder lezen
Aanpassingen Handelsregister: meer privacy en verbeterde toegankelijkheid
Verder lezen
Waar en wanneer mag je vliegen met een drone in Nederland?
Verder lezen
Kwart cybersecurity incidenten bij Europese mkb ers door zwakke wachtwoorden
Verder lezen
Impact van generative AI op cybersecurity landschap groeit
Verder lezen
Politie luidt noodklok over encryptie op digitale platforms in Nederland
Verder lezen
Voorwaarden burgers en zorgverleners bij delen gegevens
Verder lezen
Tot 10 miljoen boete voor onaangepaste cyberbeveiliging
Verder lezen
Hoe AI de SOC expert te hulp schiet
Verder lezen
Kinderporno opsporen met detectiesoftware op mobiel: experts tegen EU wetsvoorstel
Verder lezen