Skip to main content

Waar staat je gemeente 2019

Een nieuwe versie van het dataplatform Waarstaatjegemeente is live gegaan. Het platform is o.a. vernieuwd op basis van wensen van gebruikers. In dit bericht krijg je inzicht in de voornaamste wijzigingen.

Sinds vandaag is de nieuwe versie van het gemeentelijk dataplatform Waarstaatjegemeente live! Het platform is op een aantal punten ingrijpend vernieuwd, op basis van uw wensen als gebruiker. Zo krijgt u meer mogelijkheden voor maatwerk en hergebruik en heeft Waarstaatjegemeente ook een nieuw uiterlijk gekregen.

Voornaamste wijzigingen

De voornaamste wijzigingen op een rijtje:

  • U kunt nu uw eigen maatwerkdashboard samenstellen in ‘Mijn WSJG’ en dit hergebruiken en delen met anderen;
  • Daarbij kunt u niet alleen kiezen uit de circa 200 indicatoren die al in de bestaande dashboards zijn opgenomen, maar uit alle ruim 2500 indicatoren in onze database;
  • De navigatie en het uiterlijk van WSJG zijn gemoderniseerd en sluiten nu aan bij andere platforms van de VNG.

Wat is er nog meer veranderd?

Als homepage hebben wij niet langer de pagina met nieuws en vier blokken met een nieuwswaardig cijfer. U komt nu rechtstreeks bij de data van onze thema’s uit. Dit zijn de ‘blauwe’ dashboards uit de vorige versie van het platform: Wonen en Leefklimaat, Openbare Orde en Veiligheid, Bedrijvigheid en Economie, Werk en Inkomen, Onderwijs, Jeugd en Jeugdhulpverlening, Gezondheidsverschillen, Gemeentelijke Financiën, Dienstverlening en Digitalisering en Energie en Klimaat.

Onder ‘Producten’ vindt u de eerdere ‘groene’ dashboards terug: Burgerpeiling, Ondernemerspeiling, Besluit Begroting en Verantwoording, de Lokale Monitor Wonen, de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein, Zorggebruik en de Sustainable Development Goals.

U kunt steeds kiezen voor twee verschillende manieren waarop de data getoond wordt: ‘toon als lijst’ en ‘toon als grid’. Wat niet verandert, is de beschikbare data. Alle gegevens uit de huidige versie van Waarstaatjegemeente blijven in de nieuwe versie gewoon beschikbaar.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.
Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?

Meer recente berichten

NSA slaat alarm over risico s van AI voor cybersecurity
Verder lezen
Aanmeldplicht voor Dodenherdenking op de Dam, organisatie zegt bezoekers niet te screenen
Verder lezen
Eerste Hulp bij Datalek: bewaar minder persoonlijke gegevens
Verder lezen
Europese bedrijven niet opgezet met minder strenge cloudwetgeving
Verder lezen
Cyberaanval op gemeenten Voorschoten en Wassenaar afgeslagen
Verder lezen
EDPB: Toestemmings of betalen modellen moeten echte keuze bieden
Verder lezen
Zoom lost laatste privacyrisico s op voor gebruik in onderwijs
Verder lezen
Blijf waakzaam op infiltratiepogingen van open source projecten
Verder lezen
MIVD: vpn apparatuur steeds vaker doelwit Chinese spionagecampagnes
Verder lezen
AP waarschuwt: risico s cyberaanvallen vaak veel te laag ingeschat
Verder lezen